Bindingsangst en verlatingsangst

Therapie Hoofddorp bij bindingsangst en verlatingsangst

Therapie bij bindingsangst en verlatingsangst

Niet iedereen kan zijn hart openen voor de liefde. Misschien ben jij ergens gewond geraakt waardoor je bang bent om een echte liefdesverbinding te maken. Dit kan komen doordat je een nare ervaring in de liefde hebt gehad maar ook omdat je vroeger niet de veiligheid hebt gekregen die je nodig had om je echt te durven verbinden in een liefdesrelatie.

In een liefdesrelatie word je namelijk kwetsbaar en als je bang bent om gekwetst te worden zul je de ander niet te dichtbij laten komen. Dit kun je zowel bewust als onbewust doen. Het kan zich uiten in je niet op een persoon te durven richten maar ook in angsten dat de ander bij je weggaat of je bedriegt. Of je wordt steeds verliefd op de ‘verkeerde’ man of vrouw.


Bindingsangst en verlatingsangst

Een gelukkige en gezonde relatie hebben

Om een gezonde gelukkige relatie aan te kunnen gaan is het belangrijk dat je inzicht krijgt in jouw kwetsuren, je angsten en je verlangens. Graag begeleid ik je hierbij zodat ook jij een gelukkige en gezonde relatie kunt hebben want dat is uiteindelijk wat we allemaal diep in ons hart willen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Natascha

Neem contact op
Tip: Onderzoek je angstige hechtingsstijl

Ben je in gedachten veel met je relaties bezig? Ben je bang dat als je partner je verlaat, je nooit meer iemand anders vindt? Hecht je je snel aan een liefdespartner?

Dan is de kans groot dat je een angstige hechtingsstijl hebt. Dat gaat vaak mis als je een relatie hebt met iemand die zich ongemakkelijk voelt als een ander op hem of haar bouwt; die weinig opheeft met het delen van gevoelens; en na het stuklopen van relaties weer snel overeind krabbelt.

In dat geval heb je iemand getroffen met een vermijdende hechtingsstijl. Het is erg lastig om dan gelukkig te kunnen zijn met zo’n partner.

Veilige, angstige en vermijdende hechtingsstijl
Er zijn drie patronen te zien in een hechtingsstijl: veilige, angstige en vermijdend.

Een veilige hechtingsstijl is het prettige midden. Je hebt vertrouwen in jezelf, in de ander, deelt graag je gevoelens en gaat er bij een ruzie niet meteen van uit dat de hele relatie definitief voorbij is..

Mensen met een angstige hechtingsstijl zouden er met hun voortdurende zelftwijfel en afhankelijkheid goed aan doen een ‘veilige’ partner te zoeken, maar belanden vaak in de weinig stabiele armen van een vermijder.

Vaak omdat de angstige hechters het gevoel hebben dat zij het zijn die ‘fout’ zitten met hun te grote afhankelijkheid.

Belangrijk is dus om te achterhalen wat maakt dat je een angstige hechtingsstijl hebt.

Meestal ontstaat dit in je jeugd en is het belangrijk om onverwerkte stukken te gaan verwerken zodat ook jij een fijne en veilige relatie kunt hebben met iemand die je angsten niet zoveel triggert maar je juist een veilig gevoel kan geven. Ook jij verdient het om gelukkig te zijn in de liefde!!


Therapie Hoofddorp Ervaringen van cliënten
Er is een weg open gegaan na een intensieve, warme en vooral menselijke begeleiding van Natascha ...
therapie hoofddorp Therapie Haarlem
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
therapie haarlem Therapie Haarlem
Waarderweg 19 I
2031BN Haarlem
Ik ben aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com
Top